Vertrouwenspersoon

 

Met lood in je schoenen naar het werk?

Medewerkers kunnen op hun werk te maken krijgen met ongewenste omgangsvormen als

realbullet  discriminatie
realbullet  seksuele intimidatie
realbullet  pesten
realbullet  agressie en geweld

Het is belangrijk voor de organisatie en de medewerker dat zij hier mee bij een Vertrouwenspersoon terecht kunnen. Er kan ook sprake zijn van misstanden op het gebied van integriteit. Hier kun je denken aan:

realbullet  contacten met derden
realbullet  belangenverstrengeling
realbullet  toegang tot financiĆ«le informatie en geldstromen en het gebruik van
    middelen van de organisatie
realbullet  situaties die de reputatie van het bedrijf schaden


Gevoelens en ervaringen van onveiligheid vragen om de juiste aandacht. Het is niet altijd mogelijk dat een werknemer hiervoor bij een collega of leidinggevende terecht kan. Een vertrouwenspersoon is dan het professionele antwoord bij de opvang en helpen oplossen van de moeilijkheden op het gebied van OO en I. Als Extern vertrouwenspersoon begeleid ik de melder in het proces van de melding tot het gewenste eindresultaat, met een luisterend oor, adviezen of het aankaarten binnen de organisatie. De melder is hierin leidend.


Daarnaast ondersteun ik leidinggevende en/of organisatie bij het ontwikkelen van beleid ter voorkoming van eventuele misstanden en definiƫren van de lastige grijze gebieden. Het voordeel van een extern vertrouwenspersoon is de objectiviteit en de afwezigheid van belangenverstrengeling daarnaast is het voordeliger voor de organisatie dan een interne vertrouwenspersoon. (Ik verzorg mijn eigen opleiding, certificering en nascholing.)